Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Instagram, 09.10.2019

Uporabite tole "Close Friends" nalepko in se pozabavajte s prijatelji

vtdsjfasj9tbsx21.jpg

Verjetno ste že opazili, da je Instagram konec lanskega leta v aplikacijo dodal novo lastnost, kjer lahko svoje sedanje prijatelje/sledilce dodamo v prav posebno skupino, ki se imenuje "Close Friends" ("bližnji prijatelji"). Zdaj lahko prav vsakega izmed prijateljev prepričate, da ste ga uvrstili na svojo listo najbolj dragocenih Instagram prijateljev in se na tak način malce pošalite. Verjeli ali ne, ta novost je pri določenih uporabnikih Instagrama prinesla kar nekaj težav, kajti postopoma so ugotovili, da jih nekdo, ki bi jih po njihovem mnenju moral uvrstiti na "Close Friends" seznam, tja ni uvrstil. Je lahko kaj hujšega?

Torej, ko je Instagram konec leta 2018 izdal novost, je pojem spletnega prijateljstva postal še bolj zapleten. Neko nenapisano družbeno pravilo pravi, da če te nekdo doda na svoj "Close Friends" seznam, se spodobi, da ga tudi mi dodamo na svojega. Vsebina, ki jo uporabniki objavljamo na svoj "Close Friends" seznam, bi naj bila bolj osebna in zato mogoče primerna zgolj za določen krog ljudi po naši izbiri. Do sedaj pa se je po uporabniških izkušnjah izkazalo, da temu ni vedno tako in je Instagramova novost je prinesla kar nekaj dilem.

Od zdaj naprej (oz. po novi posodobitvi aplikacije) bo v aplikaciji na voljo tudi nova nalepka ("sticker"), ki bo zadeve še bolj popestrila in po vsej verjetnosti povzročil malce zmede ali pa humornih situacij. Andrew Cushing, kreativni direktor, se je poigral z Adobe programi in ustvaril zanimivo nalepko. Na sliki lahko vidimo, da gre za imitacijo realne podobe, ki se nam pojavi, če nekdo od naših bližnjih prijateljv objavi vsebino kot "Story". 

"Verjamem, da imajo ljudje težavo, da čutijo nujo po tem, da dodajo tiste ljudi, na katerih seznamih so se pojavili sami, tudi med svoje bližnje prijatelje. Gre v bistvu za vračilo neke usluge, ki pa to sploh ni", je povedal Cushing za spletni portal Mashable. "Menim, da bo moja nalepka popestrila dogajanje za uporabnike Intagrama, seveda pa ne želim nič slabega. Po mojem bo zanimivo kdaj pa kdaj prilepiti tole nalepko kar v eno povsem naključno sliko, kot je recimo nek hrib ali kaj podobnega. Tudi sam opažam, da se seznam "Close Frineds" uporablja predvsem za bolj občutljivo vsebino, ali do neke mere eksluzivno vsebino, ki lahko v javnih objavah sproži določene kritike. Torej moja nalepka bi lahko prispevala k dodatni kredibilnost objav, ki bi bile sicer dokaj dolgočasne", je še dodal.

Na Twitterju se je takoj sprožil val reakcij na novo nalepko, mnenja pa so bila precej deljena. Od tistih, katerim se je novost zdela smešna, do tistih, ki se jim nalepka zdi povsem zlobna in neuporabna. Če ste tip človeka, ki potrebujete v življenju tudi kanček drame, potem bo tale nalepka prava za vas. Kot rečeno je prišla ob zadnji posodobitvi aplikacije in bo torej na voljo postopoma v vseh državah.                                                              

Naslednja novica:
Kako pravilno uporabljati Messenger Rooms?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled