Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Apple iOS 12.1.4, 10.02.2019

Uporabniki Applovih naprav čimprej namestite novi iOS 12.1.4!

stigao-ios-1214-koji-rijesava-problem-s-facetimeom_8em0az.jpg
Novi iOS 12.1.4 odpravlja vse ranljivosti komunikacijske platforme FaceTime.

Pri podjetju Apple so pripravili novo različico operacijskega sistema iOS, ki jo morajo uporabniki mobilnih naprav s sistemom iOS čimprej namestiti. Ta namreč odpravlja zelo nevarno varnostno ranljivost, ki je bila nedavno odkrita v storitvi za spletno klepetanje FaceTime. Ta namreč omogoča poslušanje zvoka, ne da bi se prejemnik klica javil ali klic zavrnil, zato so se ga uporabniki Applovih mobilnih naprav v zadnjem času izogibali kot za stavo. Z namestitvijo najnovejšega operacijskega sistema iOS 12.1.4 pa te bojazni ni več, saj je podjetje Apple z njim odpravil prav vse znane ranljivosti komunikacije platforme FaceTime.

 

Novi iOS 12.1.4 poleg odprave ranljivosti v sporočilnem sistemu FaceTime prinaša še vrsto drugih izboljšav. Poleg manjših grafičnih izboljšav ter odpravlja težave s programsko opremo Foundation, IOKit in Live Photos v okviru storitve FaceTime. Več informacij o tem, kaj vse novega prinaša najnovejši operacijski sistem iOS 12.1.4, pa je na voljo na naslovu https://support.apple.com/en-us/HT209520.

 

Novi iOS 12.1.4 lahko namestimo na pametne mobilne telefone iPhone 5s ali novejše ter tablične računalnike iPad Air in iPad mini druge generacije ali novejše. Novi iOS je tudi tokrat na voljo za prenos preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air), o razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo obvestila Applova mobilna naprava sama oziroma to lahko preverite s klikom na aplikacijo »Settings« in nato še na »General« in »Software Update«. Pred izvedbo nadgradnje pa morala biti baterija seveda napolnjena na vsaj 50 odstotkov ali pa naprava priključena na polnilec.

Naslednja novica:
Tudi Huawei pripravljen na mobilna omrežja 5G


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled