Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


AV PLANET, 17.09.2019

Večsobni avdio z glasovnim upravljanjem

aio3_lifestyle-11-e1559971544589.jpg

.. V sodobnem bivalnem okolju je večsobni avdio popolnoma normalen korak. Glasbo ponavadi poslušamo več ur dnevno in zato je pomembno poenostavljeno in funkcionalno upravljanje ..

Večsobni avdio sistem lahko upravljate s pomočjo aplikacij za mobilne naprave ali dodatno z glasovnim upravljanjem. V vseh prostorih lahko poslušate isto glasbo ali pa v vsakem prostoru odmeva druga melodija. Odločitev je vaša. Lastniki pametnih hiš lahko glasovno upravljate preko enotnega vmesnika tako avdio sistem kot denimo luči, klimatizacijo in drugo.

Primer naprednega sistema v pametni hiši je, ko vmesniku preprosto rečemo »lahko noč« in ugasnejo se luči v hiši, termostati znižajo temperaturo, ugasne se glasba, prižgejo se pozicijske luči… Spat gremo torej brez iskanja stikal, daljincev, telefonov in ostalih napravic.

Kaj nam večsobni avdio sistem omogoča:

•             zvok v različnih prostorih;

•             različen ali isti vir poslušanja v prostorih;

•             zvok v dodatnih prostorih brez kablov;

•             nadzor preko brezplačne aplikacije;

•             neodvisno delovanje vsakega prostora;

•             možnost nadgradnje stare HiFi ali AV opreme;

•             sodobni viri kot so Internetni radio, TIDAL, DEEZER …;

•             glasovno upravljanje.

 

Kakšno infrastrukturo potrebujemo?

Če imate doma internet priključek in brezžično WiFi lokalno omrežje, imate vse pripravljeno. Le s ponudnikom avdio-video opreme se dogovorite za demonstracijo in posledično za pravilno izbiro sistema glede na oblikovanje vašega doma, nivoja kakovosti AV opreme in predvidene višine investicije.

Ste razmišljali o pametni hiši?

Stopite v kontakt s podjetjem AV PLANET, če ste v fazi gradnje ali načrtovanja nove hiše. Delujoč sistem vam v živo prikažejo in predstavijo možnosti vgradnje.

V povprečju se uporabniki odločajo za glavni sistem in dva do štiri dodatne prostore. V praksi to pomeni sistem v dnevni sobi, ki je denimo kombiniran s televizorjem ali projektorskim sistemom. V večini se potem doda zvok v spalnico, kopalnico, otroške sobe, večnamenske prostore za delo ali sproščanje, teraso, atrij … Glavni sistem je ob igranju v drugih sobah lahko ugasnjen, saj večsobni avdio sistemi delujejo neodvisno.

Glavni avdio video sistem

To je lahko sodoben Hi-Fi sistem, večkanalni hišni kino ali cenejša rešitev v obliki soundbara ali aktivnih zvočnikov. Na voljo je ogromno različnih rešitev za vse okuse in zahteve. Po želji se avdio sistemu doda televizor, projektorski sistem ali celo oboje.

Dodatni prostori

V dodatne prostore si lahko omislite preproste estetske ambientalne zvočnike. V primeru večje zahtevnosti se v prostore vgradi dva zvočnika ali celo Hi-Fi sisteme. Na voljo je ogromno možnosti z zvočniki različnih barv in oblik.

Vsi sistemi bodo delovali kot celota. Nadzirali jih boste preko aplikacije, nameščene na vaš telefon ali tablico ter preko glasovnega upravljanja, če se boste zanj odločili. V sisteme je vgrajeno na tisoče svetovnih radijskih postaj in drugih virov poslušanja.

Koliko me bo večsobni avdio “koštal”?

Solidni glavni avdio sistemi brez televizorja, se začnejo pri okrog 700 evrih, vsak dodaten prostor pa ozvočite od približno 200 evrov dalje.

V primeru večjih in integriranih sistemov, prepustite projektiranje in izvedbo strokovnjakom. Enostavnejše lahko priklopite in povežete sami in vedno računate na brezplačno on-line podporo podjetja AV PLANET za vso pri njih kupljeno opremo. Več najdete na www.av-planet.si. (P.R.)

Naslednja novica:
Napredno omrežje 5G vendarle tudi za poceni naprave!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled