Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


mBills, 29.06.2020

Vsi, ki plačujete s kartico mBills, tole si morate nujno prebrati

mbills29.jpg

Družba Wirecard Card Solutions Ltd., uradni izdajatelj plačilnih kartic mBills Mastercard, je v petek, 26. 6. 2020, obvestila družbo MBILLS, da jim je britanski regulator Financial Conduct Authority v luči dogodkov preteklih dni danes prepovedal opravljanje dejavnosti s takojšnjim učinkom. Zato so dne 26.06.2020 kartice mBills Mastercard prenehale delovati. Kljub izrednim razmeram podjetij v skupini Wirecard, so sredstva imetnikov kartic mBills Mastercard povsem na varnem, saj so shranjena na ločenih fiduciarnih računih slovenskih bank. Tveganja za uporabnike mBills tako ne obstajajo. Ne glede na trenutno dogajanje v družbi Wirecard lahko uporabniki mBills še naprej nemoteno plačujejo z mobilno aplikacijo in prosto razpolagajo s svojimi sredstvi v mobilni denarnici mBills. MBILLS bo uporabnikom v prihodnjih dneh posredovala novo brezplačno Mastercard mBills debetno kartico.

Kljub insolventnosti nemške matične družbe Wirecard AG in prepovedi britanskega regulatorja FCA opravljanja reguliranih dejavnosti britanski družbi Wirecard Card Card Solutions Ltd. so sredstva imetnikov kartic mBills Mastercard povsem na varnem

V podjetju MBILLS so na situacijo pripravljeni in obvladujejo nastala tveganja. Plačevanje s kartico mBills Mastercard je sicer trenutno onemogočeno, vendar pa imajo v MBILLS že pripravljeno rešitev. Vsi obstoječi imetniki kartice mBills Mastercard bodo namreč že v naslednjih dneh brezplačno prejeli novo kartico, katere izdajatelj bo prav podjetje MBILLS. Nova kartica bo imela enake značilnosti kot obstoječa kartica mBills Mastercard. Uporabniki bodo lahko tako kot do zdaj z njo plačevali na več kot 44 milijonov prodajnih mest po svetu in na spletu, upravljanje kartice pa bo tako kot doslej mogoče v mobilni aplikaciji mBills.


Vse informacije o naročilu in aktivaciji nove kartice mBills Mastercard bodo uporabniki prejeli po elektronski pošti, za dodatna vprašanja pa lahko pišejo na info@mbills.si ali pokličejo na telefonsko številko 01 200 33 36. Novi uporabniki bodo svojo kartico mBills Mastercard prejeli v začetku tega tedna.


»Denar uporabnikov, ki ga hranijo v mobilni denarnici mBills, je na varnem, zato je vsaka skrb odveč. Denar je varno shranjen na ločenih fiduciarnih računih slovenskih bank in uporabniki lahko z njim nemoteno razpolagajo. Nova rešitev bo ponujala enak nabor storitev, prehod pa bo za uporabnike enostaven in brez stroškov,« je v odziv na pretekle dogodke povedal Primož Zupan, direktor MBILLS.


Podjetje MBILLS je plačilno kartico mBills Mastercard, ki dostopa do sredstev na mobilni denarnici mBills, svojim uporabnikom ponudilo maja 2018. Izdajatelj plačilne kartice je družba Wirecard, ki je ob začetku sodelovanja veljala za perspektivno in uspešno nemško podjetje, ki je bilo uvrščeno na nemško borzo in je zaradi svojega mednarodnega ugleda zagotavljalo pogoje za stabilno in dobro delovanje za mBills uporabnike.

Za sodelovanje s podjetjem Wirecard so se v preteklih letih odločila tudi mednarodna trgovska podjetja in številne plačilne institucije v EU. Število uporabnikov mobilne denarnice mBills se je od takrat več kot podvojilo. Kljub temu vizija podjetja še vedno ostaja osnovana na enostavni uporabniški izkušnji z mobilnim plačevanjem. Enostavno plačilo e-računov in položnic brez provizij, nakazovanje na telefonsko številko uporabnikov in plačilo na izbranih prodajnih mestih so prednosti, ki jih s pridom uporabljajo številni zvesti uporabniki mBills denarnice.


Glavno vodilo ekipe MBILLS še naprej ostaja svojim uporabnikom zagotoviti odlično uporabniško izkušnjo z mobilno denarnico mBills. Varnost sredstev uporabnikov mobilne denarnice mBills ima pri tem ključno vlogo, zato zagotavljajo, da ni vzrokov za skrb.

Naslednja novica:
V Evropi imajo kupci naprav Android končno možnost izbire brskalnika


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled