Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Microsoft, 15.04.2019

Windows XP se je končno poslovil

install-windows-xp-step-25-version-3.jpg
Za Windows XP ni več mogoče nameščati popravkov.

Microsoft je aprila 2014 ukinil vsakršno obliko podpore za operacijski sistem Windows XP, ki je bil prisoten več kot desetletje. To pomeni, da zanj že dlje časa ni več na voljo niti najnujnejših varnostnih popravkov, njegovi uporabniki pa so prepuščeni milosti in nemilosti spletnih kriminalcev. Kljub temu je operacijski sistem Windows XP med računalniškimi zanesenjaki še vedno deležen veliko občudovanja, aktivno pa ga še vedno uporablja okoli 2 odstotka uporabnikov.

 

Delež uporabnikov zastarelega operacijskega sistema Windows XP se bo po prepričanju poznavalcev znatno zmanjšal, saj se je zaključila razširjena podpora za Windows Embedded POSReady 2009. S tem so uporabniki operacijskega sistema Windows XP izgubili vse možnosti za nameščanje varnostnih popravkov. Z majhno spremembo v registru je bilo namreč doslej še mogoče "prepričati" operacijski sistem Windows XP, da se predstavlja kot različica Embedded. Podjetje Microsoft je to početje odsvetovalo, a "trika" ni nikoli onemogočilo.

 

Pri tem naj še omenimo, da si je operacijski sistem Windows XP zagotovil rekord najdlje podprtega operacijskega sistema na svetu. Ta je namreč (sicer neuradno) popravke prejemal kar zavidljivih 17 let in 7 mesecev. Verjamemo, da bo ta rekord zagotovo ostal neporažen za vedno.

Naslednja novica:
Turistična zveza Slovenije z uporabno aplikacijo


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled