Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Telefonija, 02.12.2020

Prodaja pametnih telefonov: Xiaomi prehitel Apple

safsafsafasf.jpg
Pametni mobilni telefoni Xiaomi gredo v prodajo kot za stavo.

Razlike med pametnimi mobilnimi telefoni so praktično nične. Nekateri imajo sicer večje oziroma manjše zaslone, več pomnilniškega prostora, obstajajo pa še druge specifikacije, ki nam pomagajo ločiti med telefoni. Kakorkoli že, če pogledamo nekoliko širšo sliko, gre nenehno za ponavljanje enih in istih značilnosti, cene naprav pa se neprestano višajo. To pa ne drži povsem za pametne mobilne telefone podjetja Xiaomi, saj je povpraševanje po njih iz dneva v dan višje, kar je potrdila tudi nedavna raziskava analitske hiše Gartner.

Raziskava analitske hiše Gartner je namreč pokazala, da je Xiaomi v tretjem četrtletju letošnjega leta prodal več pametnih mobilnih telefonov kot Apple. Uspešnemu kitajskemu podjetju je namreč skupno uspelo prodati kar 44,4 milijona naprav, podjetju Apple pa »le« 40,6 milijona. Podjetju Xiaomi mnogi poznavalci pripisujejo uspeh predvsem zaradi inovativnosti in cenovno ugodnih naprav, saj ponujajo odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Nesporna številka ena na področju prodaje pametnih mobilnih telefonov pa je še vedno podjetje Samsung. Južnokorejskemu gigantu je namreč v tretjem četrtletju letošnjega leta uspelo prodati kar 88 milijonov pametnih mobilnih telefonov. Največji upad prodaje je zabeležil Huawei, saj se jim je prodaja v primerjavi z lanskim letom znižala iz 65,8 milijona prodanih naprav na le 51,8 milijona. To sicer ne preseneča, saj je ima podjetje Huawei zaradi ameriških sankcij kar nekaj težav s trženjem svojih izdelkov.

Naslednja novica:
Kaj storiti, če še vedno uporabljamo Adobe Flash?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled