Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Xiaomi Mi AIoT Router AX3600, 16.02.2020

Xiaomi za nadvse poceni usmerjevalnikom za hitri Wi-Fi 6!

xiaomi-predstavio-novi-router-s-podrskom-za-wi-fi-6_lxpyom.jpg
Za brezžični usmerjevalnik Xiaomi Mi AIoT Router AX3600 s podporo omrežju Wi-Fi 6 je treba odšteti zgolj preračunanih 79 evrov.

Vse več mobilnih naprav podpira brezžični standard Wi-Fi 6, saj gre za novo generacijo brezžičnega omrežja, ki je precej hitrejša od Wi-Fi omrežja 802.11ac. Poleg večje hitrosti prenosa podatkov zagotavlja še boljšo učinkovitost in je kot nalašč za sodobne domove, kjer se v brezžično omrežje povezuje na stotine naprav. Medtem ko je bilo za usmerjevalnike s podporo brezžičnemu omrežju Wi-Fi 6 doslej treba odšteti veliko denarja, danes temu ni več tako, zasluge za to pa pričakovano gredo podjetju Xiaomi.

 

Podjetje Xiaomi je za domače uporabnike pripravil brezžični usmerjevalnik Xiaomi Mi AIoT Router AX3600, ki temelji na osnovi mobilnega procesorja Qualcomm IPQ8071A s štririmi procesorskimi jedri Cortex-A53 frekvence enega gigaherce in dvojedrnim procesorjem NPU frekvence 1,7 gigahercev. Slednji poskrbi za izboljšanje zmogljivosti omrežja in s tem zagotovi boljši prenos podatkov. Novost ima na voljo še 512 megabajtov sistemskega pomnilnika, 256 megabajtov prostora za shranjevanje podatkov in sedem anten, pri čemer je ena namenjena izključno napravam internet stvari. Dve anteni podpirata frekvenco 2,4 gigahercev (za nekoliko starejše mobilne naprave), preostale antene pa so združljive s frekvenco pet gigahercev.

 

Na brezžični usmerjevalnik Xiaomi Mi AIoT Router AX3600 je trenutno mogoče povezati do 248 naprav, sam usmerjevalnik pa zagotavlja do 150 megabitov na sekundo za naprave internet stvari. Tu je na voljo še podpora za tehnologijo OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access), varnostni sistem WPA3 za prototkol IPv6 ter štirje klasični fizični priključki ethernet na hrbtni strani naprave. Kljub temu brezžični usmerjevalnik Xiaomi Mi AIoT Router AX3600 ni drag, saj je njegova cena postavljena na preračunanih 79 evrov.

Naslednja novica:
Prvi telefon s slikovnim tipalom ločljivosti 144 milijonov slikovnih točk


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled