Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Reuters, 24.01.2020

ZDA naj bi še dodatno zaostrile sankcije proti kitajskim podjetjem!

4dc03bb3-6ebd-4840-b3fd-d6f4506995f4.jpg
Trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko naj bi se kmalu še dodatno zaostrila!

Po propadu trgovinskih pogajanj med Kitajsko in ZDA, je bil Huawei uvrščen na seznam podjetij, za katera morajo ameriška podjetja dobiti dovoljenje ameriške vlade, če želijo poslovati z njimi. Na tem seznamu so sicer pristala še druga kitajska podjetja, a je bil tehnološki velikan zaradi sankcij zdaleč najbolj prizadet. Če pa gre verjeti novičarskemu portalu Reuters, naj bi ameriško ministrstvo za trgovino (U.S. Commerce Department) kmalu še poostrilo pogoje sodelovanja ameriških podjetji s kitajskimi, saj naj bi še še dodatno omejila izvoz ameriške tehnologije v »tvegana« kitajska tehnološka podjetja.

 

Ameriško ministrstvo za trgovino naj bi mejo skupne vrednosti ameriške tehnologije za pridobitev licence za poslovanje močno znižalo. Trenutno meja skupne vrednosti ameriške tehnologije znaša 25 odstotkov, po novem pa naj bi ta meja znašala le še deset odstotkov. Ta omejitev naj bi veljala za vse tehnične izdelke in ne samo za visokotehnološke izdelke kot sedaj, kar naj bi po mnenju poznavalcev še dodatno otežila poslovanje ameriških podjetji. Nova pravila poslovanja za ameriška podjetja naj bi stopila v veljavo še pred koncem letošnje zime. Nedvomno pa bo zanimivo spremljati, kako bodo na nove omejitve reagirala kitajska podjetja.

Naslednja novica:
Kaj nam bo prinesel novi Samsung Galaxy S21 Ultra?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled