Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Sony PlayStation 5, 08.10.2020

Že veste kaj vse se skriva v notranjosti konzole PlayStation 5?

1_960.jpg
Igralna konzola Sony PlayStation 5 se nam bo zlahka prikupila!

Na spletnih forumih se govori le še o futuristični igralni konzoli PlayStation 5, ki jo je podjetje Sony predstavilo v okviru nedavne konference. Ljubiteljem konzolnih iger bosta dejansko na voljo dve različici nove igralne konzole PlayStation 5, in sicer klasična PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne bo razpolagala z optičnim pogonom. Za klasično igralno konzolo PlayStation 5 z optičnim pogonom bo v evropskem prostoru treba odšteti kar 499 evrov. Cenejša različica PlayStation 5 Digital Edition brez digitalnega pogona pa bo vrednotena na 399 evrov.

 

Zaradi velikega zanimanja za igralno konzolo PlayStation 5, je podjetje Sony na spletnem portalu YouTube objavilo videoposnetek o tem, kako razstaviti novost na prafaktorje. Iz videoposnetka, ki je na voljo spodaj oziroma na spletni povezavi https://youtu.be/CaAY-jAjm0w je razvidno, da je nova igralna konzola nadvse enostavna za razstaviti. Poleg tega bo mogoče brez težav nadgraditi prostor za shranjevanje podatkov, ko bodo pomnilniški moduli dejansko na voljo v prosti prodaji.

 

Igralna konzola PlayStation 5 meri kar zavidljivih 390 milimetrov v višino, 104 milimetrov v debelino in 260 milimetrov v širino. Različica brez optična pogona PlayStation 5 Digital Edition je sicer nekoliko bolj »kompaktna«. Ta namreč meri 390 milimetrov v višino, 92 milimetrov v debelino (12 milimetrov manj kot klasična različica) in 260 milimetrov v širino. Ključni razlog za to pa je nadvse zanimiv in masiven hladilni sistem, ki bo poskrbel, da bo konzola pri delovanju ustrezno hlajena.

 

Masiven hladilni sistem sicer ne preseneča, saj naj bi bila igralna konzola PlayStation 5 podjetja Sony najzmogljivejša konzola doslej. Strojna oprema novosti namreč zajema osemjedrni procesor AMD Zen 2, ki je bil posebej prilagojen za poganjanje konzolnih iger in se ponaša s frekvenco 3,5 gigaherca. Za grafične vsebine skrbeli grafično jedro AMD RDNA-2, ki se ponaša z grafično zmogljivostjo 10,28 teraflopov grafične moči in 36 računskih enot frekvence 2,23 gigaherca. Piko na i pa daje še hitri sistemski pomnilnik kapacitete kar 16 gigabajtov. Preostala strojna oprema zmogljive igralne konzole PlayStation 5 obsega še 16 gigabajtov grafičnega pomnilnika GDDR6 in pogon Solid State kapacitete 825 gigabajtov, kar bo več kot dovolj za številne ljubitelje iger.

 

Na srečo bo za novo igralno konzolo Sony PlayStation 5 na voljo bogata paleta nadvse novi iger. Čeprav bodo te nekoliko dražje od zdajšnjih, so poznavalci prepričani, da bodo te šle v prodajo kot za stavo. Med najbolj pričakovanimi konzolnimi igrami pa najdemo igre, kot so Demon's Souls Remake, Destruction All Stars, Call of Duty: Black Ops Cold War in Marvelov Spider-Man: Miles Morales.

Naslednja novica:
Imate podjetje in vas zanima, kako bi zavarovali svojo digitalno infrastrukturo?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled