Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


BIOLIFE4D, 10.09.2019

Znanstveniki natisnili miniaturno človeško srce

yxvnyx.jpg
Tiskanje človeških organov za presaditev bi kmalu lahko postalo del našega vsakdana!

Na področju tridimenzionalnega tiska obstaja širok spekter potreb in zanimanja s strani različnih akterjev, zato vse več podjetij in posameznikov orje ledino na tem področju. Največja prednost uporabe tovrstne tehnologije je v tem, da je končen predmet do potankosti prilagojena posamezniku. Poleg tega lahko s 3D tiskalniki izdelamo celo izdelke, ki je drugače ne bi mogli, kot na primer srce s človeškim tkivom in krvnimi žilam.

 

Miniaturno človeško srce je nedavno uspelo natisniti skupini znanstvenikov biotehnološkega podjetja iz Chicaga, in sicer podjetja BIOLIFE4D. Novost naj bi bila izgrajena iz vseh sestavnih delov pravega človeškega srca, le da je manjših dimenzij. S tem so znanstveniki dejansko dokazali, da bi tiskanje človeških organov za presaditev lahko kmalu postalo resničnost.

 

Že v bližnji prihodnosti bo ameriško podjejte BIOLIFE4D poskušalo natisniti srce, ki bi ga bilo mogoče presaditi v človeka. S tem bi se posledično lahko dokončno odpravilo čakalne vrste za presaditev organov, pod pogojem, da bi se tega lotila še druga podjetja širom sveta. Upajmo le, da bo cena tovrstnega organa dostopna širšemu krogu ljudi in da bo mogoče s 3D tiskalniki tiskati tudi druge človeške organe.

Naslednja novica:
Portal eUprava – državljani elektronsko poslujemo z državo


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled